Welkom in Weezenhof

previous arrow
next arrow
 

Voorlopig geen Skaeve Huse bij Weezenhof

skaeve huse3De geplande bouw van 8 Skaeve Huse aan de Stadbroekseweg bij de Weezenhof Is voorlopig van de baan.

De Raad van State oordeelde afgelopen woensdag 17 augustus dat de gemeente Nijmegen onvoldoende het maatschappelijk belang van de Skaeve Huse heeft kunnen duidelijk maken, afgezet tegen het belang van de naastgelegen kwekerij Kokke. In de gemeentelijke plannen was sprake van plaatsing van een windhaag tussen het weiland waarop de Skaeve Huse zouden komen en de kwekerij van Kokke. Deze windhaag zou, zo betoogde Kokke, nadelig zijn voor de kwekerij door wortelvorming en eventuele plantenziektes. Ook zou Kokke beperkt worden in het eventueel sproeien van zijn gewassen.

Al eerder had de Raad van State de plannen van de gemeente in hun toenmalige vorm verworpen en de gemeente gevraagd de plannen op een aantal punten te herzien, danwel de raad te vragen een nieuwe motivatie voor bijvoorbeeld de houtwal aan te dragen. Gemeente Nijmegen diende echter precies hetzelfde plan in alleen werden een aantal vormfouten v.w.b. de publicatie verbeterd. Met nu als resultaat dat de Raad van State heeft besloten het plan af te wijzen.

Gemeente Nijmegen moet nu met een geheel nieuw plan komen waarin de tekortkomingen volgens de Raad wél zijn opgelost. Waarbij de gehele procedure opnieuw gevolgd moet gaan worden. Of gemeente Nijmegen dat ook gaat doen is nog niet duidelijk. Duidelijk is wel, dat de bouw voorlopig dus niet van start gaat.

De volledige tekst van de uitspraak vindt u hier

Binnenkort in Weezenhof
Geen evenementen