Welkom in Weezenhof

previous arrow
next arrow
 

Dassen krijgen steuntje in de rug

DasHet Populierenbos gelegen tussen DELA en het woonwagencentrum aan de Streekweg dat een jaar of 40-50 geleden als tijdelijk productiebos is aangelegd, is aan het einde van haar levensduur gekomen. Wanneer hier niets aangedaan wordt raakt het bos in verval en zullen alle bomen over een jaar of tien omgevallen zijn terwijl we juist graag dit bos willen behouden. Door de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap is verder een plan bij de gemeente ingediend om een beter leefmilieu te creëren voor de stadse dassen die in het Populierenbos leven.
De gemeente staat positief tegenover dit plan en heeft aangegeven een financiële bijdrage te willen leveren vanuit het programma Groen Verbindt.
Omdat zowel de gemeente, als de vereniging Cultuurlandschap als de Stichting de Zevensprong aangeven dat voorzichtig moet worden omgesprongen met de aanwezige natuur en we die niet alleen willen behouden maar ook willen verrijken, heeft men gezamenlijk een voorstel geformuleerd dat tijdens een bewondersavond aan u gepresenteerd wordt. Dit voorstel zorgt, in plaats dat het bos in verval raakt, voor een duurzaam behoud van dit bos waarin flora en fauna wordt verrijkt en een betere leefomgeving zal worden voor de dassen en andere flora en fauna.

Op maandag 3 oktober wordt die bewonersavond georganiseerd met als onderwerp dus de stadse dassen in het Populierenbos.
U bent vanaf 19.00u van harte welkom in het Creatief Centrum Nijmegen Tolhuis 44-44. De avond is georganiseerd door de gemeente, de Stichting de Zevensprong Dukenburg (Werkgroep Groen en Cultuurhistorie) en de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap.

Tijdens de avond zal worden uitgelegd welke onderzoeken zijn uitgevoerd en welke voorbereidingen tot nu toe zijn getroffen. Natuurlijk is er na de presentatie gelegenheid voor het stellen van vragen.

Binnenkort in Weezenhof
Geen evenementen