Welkom in Weezenhof

previous arrow
next arrow
 

Grote opkomst bij inspiratieavond Weezenhof

Onverwacht groot was de opkomst bij de inspiratieavond over de toekomst van de Weezenhof in de Prins Clausschool maandagavond 20 november.
Zo'n 120 à 150 bewoners van de Weezenhof waren aangeschoven om in groepen mee te discussieren over hoe de wijk er op middellange termijn uit zou moeten zien. Het was moeilijk iedereen een plaatsje te geven in de Prins Clausschool, maar het lukte.

Uit de discussies die plaatsvonden in de groepen kwam met name de onrust over de toekomst van het winkelcentrum naar voren. Er bestond grote angst dat de nieuwbouw daarvan nog jaren op zich zou laten wachten. Daardoor zou er nog langere tijd een groot tekort aan voorzieningen blijven bestaan voor , met name de oudere, bewoners. Op de reguliere platformvergadering van 27 november a.s. komt dat punt in alle hevigheid terug in bijzijn van wethouder Ben van Hees.
Belangrijk punt was verder het behoud van het groene karakter van de wijk ("mensen hebben niet voor niets voor deze wijk gekozen"), waar met name angst bestond dat al het grote groen vervangen wordt door onderhoudsarme struikjes of boompjes.
Ook de toenemende behoefte aan zorg voor ouderen, maatschappelijke voorzieningen en gemeenschapsvoorzieningen kwamen op de agenda. Algemeen werd gevoeld dat de wijk aantrekkelijker moet worden voor een doorsnede van de samenleving. Niet alleen voor ouderen.
Deze en vele andere punten werden aan het eind van de avond verzameld en worden gebundeld, zodat een rapportage daarvan kan plaatsvinden op 22 januari 2018. Op die avond wordt de zienswijze van de wijk aangeboden aan verschillende spelers die met de ontwikkeling van de wijk te maken hebben (gemeente, projectontwikkelaar(s), zorginstellingen, etc.). De wijk spreekt zich zo nu eens vooruit en niet achteraf uit over de eigen leefomgeving.
Binnenkort in Weezenhof
Geen evenementen