Welkom in Weezenhof

previous arrow
next arrow
 

Aanleg Plukhof

Klik op het plaatje voor een vergroting

Een groene uitdaging ligt te wachten aan het begin van de 83e straat. Hoe we samen van een stekelige wildernis een fruitparadijs gaan maken waar het bovendien goed toeven is, zittend op een boomstam of verscholen in de grote wilgentenen hut.

Op zaterdag 23 november vanaf 14:00 uur zijn hand- en spandiensten van grote en kleinere wijkbewoners nodig. Bessenstruiken moeten worden geplant, een hekje moet worden geplaatst en niet te vergeten, een wilgentenen hut gebouwd.
Via de gemeente Nijmegen krijgen we daarbij hulp en begeleiding van de firma Donker Groen. De palen voor het kastanjehouten hekwerk worden al voor ons geplaatst en de fruitbomen geplant.

 

Van wildernis naar hofje
Het heestervak aan het begin van de 83e straat is al jarenlang een ondoordringbare wildernis van bramenstruiken met enkele zeer onregelmatig en slecht groeiende bomen. De grote groenrenovatie die dit najaar in onze wijk wordt uitgevoerd, maakt een metamorfose mogelijk. De wildernis maakt plaats voor een hofje met rode en witte aalbes, kruisbes, Jostabes, fruitbomen en een notenboom, dat omheind wordt met een kastanjehouten hekje. Het hofje levert niet alleen lekker fruit, maar is ook een plek waar kinderen kunnen vertoeven onder de bomen, zittend op de boomstammen of boomschijven. Je moet 'even' geduld hebben, maar de notenboom zou weleens kunnen uitgroeien tot een geweldige klimboom. En wie zich even helemaal wil afsluiten van de buitenwereld, kan zich in de wilgentenen hut verschuilen. Het gras wordt 2 keer per jaar gemaaid, zodat wilde bloemen kunnen groeien en de beleving spannender wordt.

Oogsten
Een plek waar kinderen kunnen spelen en zitten, maar ook de vruchten mogen plukken in de alles behalve verboden tuin. Waar de bloesems in het voorjaar verschijnen en veranderen in heerlijke bessen en appels. De goudgele, viltige kweepeer is misschien geen hapklaar fruit, maar er kan met een beetje hulp van ouders een overheerlijke jam van worden gemaakt.

Samen
Gemeente Nijmegen heeft het vak plantklaar gemaakt en al wat voorwerk geleverd. Wijkbewoners gaan het hofje op zaterdag 23 november samen aanleggen en later ook onderhouden, dus het wordt ons eigen groene oase! Iedereen die het leuk vindt, wordt hierbij uitgenodigd om mee te helpen. Dat kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen naar 06-18172077. Tot dan!

Binnenkort in Weezenhof
Geen evenementen