Platform laat Weezenhof aan het woord

Het bewonersplatform Weezenhof gaat inventariseren wat de bewoners van de wijk belangrijk vinden in de leefbaarheid van de wijk. Dat is niet alleen belangrijk nu de wijk zit met een half afgebrand winkelcentrum en in de vriezer gekoelde plannen voor nieuwbouw. Ook zaken als zorgwoningen en nijpende lerarentekorten in het lager onderwijs, waardoor de Prins Clausschool onlangs ondersteuning moest vragen van ouders, zijn waard voorzien te worden van een visie vanuit de wijk zelf. De bewoners hebben tenslotte dagelijks met deze zaken te maken.
In een oproep op deze site vraagt het platform de Weezenhoffers massaal naar 2 zogenaamde inspiratieavonden te komen in de Prins Clausschool. Daar kunt U aangeven wat u van belang vindt voor de toekomst van de wijk. Hier ziet u de oproep. Kijk in de menu keuze "Bewonersplatform", kies voor "Contact" en geef u op. Vooral doen!
 

Ook kapsalon en bakker weer open in WC Weezenhof na brand

 

 

 

Na café Pierrot, Chinees afhaalcentrum Nieuw Fook Li, Pizzaservice Bardolino, barbershop SMA en cafetaria Cicek Yeliz, zijn sinds 19-6 ook bakkerij  Brood & Bijzaken en Gemmy's Hairstyling heropend na de fatale brand in het winkelcentrum in de nacht van 10 april jl.

Daarmee is de volledige zuidkant van het winkelcentrum weer in bedrijf. De noordkant is geheel verloren gegaan en intussen gesloopt en opgeruimd. Eigenaar van het winkelcentrum Hendriks is intussen nog bezig met het maken van plannen voor herbouw van het winkelcentrum.

 

Pizzaservice Bardolino en anderen weer open

Deze week hebben verscheidene ondernemers in het afgebrande winkelcentrum hun deuren gelukkig weer kunnen openen.
Het gaat met name om de panden die niet aan de parkeerplaats-kant gelegen zijn. Hoewel ook daar veel schade (met name rook- en waterschade) was, is het een aantal bedrijven gelukt weer van start te gaan.

Voorbeelden zijn pizzaservice Bardolino, de SMA barbershop en café Pierrot. Onze oproep: laat ze niet zakken en maak zoveel als mogelijk gebruik van hun diensten!

 

Winkelcentrum Weezenhof afgebrand

In de nacht van 10 op 11 april is het winkelcentrum Weezenhof zo goed als volledig verloren gegaan door een grote brand. In het pand van de voormalige Spar Looijschelder.  Daar ontstond rond 01.30 een brand die zo snel om zich heen sloeg dat de uitgerukte brandweer uitbreiding niet kon voorkomen.

Alle winkels zijn getroffen, is het niet door de brand zelf, dan is het wel door rook- en waterschade.
Alleen de Lidl lijkt gespaard gebleven, maar het is nog niet duidelijk wanneer deze kan openen.

Update: de Lidl opent woensdag 12 april in de loop van de dag weer haar deuren.

Klik hier voor een verslag van Nijmegen 1 van de gebeurtenissen

Bewaren

 

Zoeken op de site

Weerbeeld

Weezenhof

Copyright © 2017 Weezenhof Centraal. All rights reserved.
// //